Τι είναι το tokenomics και πώς μπορεί να αναζωογονήσει την οικονομία

10/02/2021

Το Tokenization συνδυάζει την επιχείρησή σας με τεχνολογία blockchain και εκδίδει τα δικά σας επιχειρηματικά διακριτικά που ουσιαστικά μοιάζουν με απόθεμα.

Με τη σύνδεση σε ένα blockchain, μπορείτε σταδιακά να αυτοματοποιήσετε όλες τις διαδικασίες της επιχείρησής σας. Ταυτόχρονα, έχετε ενημερωμένα δεδομένα σχετικά με το κόστος σας, στα οποία μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα και να εξοικονομήσετε σημαντικά. Μόλις αυτοματοποιήσετε ολόκληρη την επιχείρησή σας και συνδεθείτε με το blockchain, η επιχείρησή σας θα είναι χωρίς προβλήματα και καλά οργανωμένη για πιθανούς επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν τα κουπόνια σας.

Το Tokenization είναι η διαδικασία προστασίας ευαίσθητων δεδομένων αντικαθιστώντας έναν αριθμό που δημιουργείται από έναν αλγόριθμο που ονομάζεται διακριτικό. Το Tokenization χρησιμοποιείται συχνά για την αποφυγή απάτης με πιστωτικές κάρτες. Αυτά τα διακριτικά μπορούν να μεταδοθούν μέσω Διαδικτύου ή μέσω των διαφόρων ασύρματων δικτύων που απαιτούνται για την επεξεργασία πληρωμών χωρίς να αποκαλυφθούν τα πραγματικά τραπεζικά στοιχεία. Ο πραγματικός αριθμός τραπεζικών λογαριασμών αποθηκεύεται σε ασφαλές μέρος.

Το Tokenization είναι μια μέθοδος που μετατρέπει τα δικαιώματα σε ένα στοιχείο σε ψηφιακό διακριτικό.
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα σπίτι για 200.000 €. Η διακριτικοποίηση μπορεί να μετατρέψει αυτό το διαμέρισμα σε 200.000 μάρκες (ο αριθμός είναι εντελώς αυθαίρετος, οπότε μπορεί να είναι 2 εκατομμύρια μάρκες). Έτσι, κάθε διακριτικό αντιπροσωπεύει το 0,0005% του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Τέλος, θα εκδώσουμε ένα διακριτικό σε μια πλατφόρμα που υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια όπως το Ethereum, έτσι ώστε τα διακριτικά να μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται ελεύθερα σε μια ποικιλία ανταλλαγών.

Όταν αγοράζετε ένα διακριτικό, στην πραγματικότητα αγοράζετε το 0,0005% των περιουσιακών στοιχείων του ακινήτου. Αγοράζετε 100.000 μάρκες / μάρκες και κατέχετε το 50% των περιουσιακών σας στοιχείων. Αγοράζετε 200.000 μάρκες / μάρκες και κατέχετε το 100% των περιουσιακών στοιχείων. Προφανώς, δεν θα γίνετε ο νόμιμος ιδιοκτήτης του ακινήτου. Επειδή το Blockchain είναι ένα σταθερό δημόσιο βιβλίο, διασφαλίζει ότι μόλις αγοράσετε μάρκες, κανείς δεν μπορεί να "διαγράψει" την ιδιοκτησία σας, ακόμη και αν δεν αναφέρεται στο κτηματομεσιτικό κτήμα. Πρέπει να είναι σαφές γιατί το Blockchain επιτρέπει αυτόν τον τύπο υπηρεσίας.

Ο διαχωρισμός άλλων περιουσιακών στοιχείων λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Εάν υπάρχει εικόνα Picasso 50 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί επίσης να συμβολιστεί. Το ίδιο ισχύει και για το χρυσό και τα διαμάντια και άλλους τίτλους και ακίνητα.